A box-in-a-box construction – The Pelion Project

The existing 120 sq.m. country house in Mt. Pelion – Milies village was practically brought down and reconstructed from scratch. Due to building regulations, the outline was held the same. New concrete frame was constructed and a new house was created in the existing perimeter. The small had to cover the needs of a large family – therefore, the design had to maintain a carefull balance.

Taking full account of every little bit of available space, the house was redesigned to include a mezzanine space for the children, a master bedroom with en-suite bathroom, a guest room and a centrally located living room.

The staircase leading to the mezzanine level is also used as a supplementary storage area and an architectural centerpiece.

The project is scheduled to be completed by the end of July 20th, 2018.

By |2018-09-18T07:55:22+03:00May 30th, 2018|Country House, Reconstruction, Residential|Comments Off on A box-in-a-box construction – The Pelion Project